Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Viskadalen IBK
Innebandy
Seniorlag Herrar

Match

Viskadalen IBK

5 - 7
Horredshallen
21 januari 2012
17:00

IBK Puma

Referat

Referat: Viskadalen IBK - IBK Puma

Det här var ju inte riktigt planerat...

Man kan nog lätt säga att vi inte var med från början. Motståndarna från IBK Puma hade en ledning på 2-0 och hade stor chans att utöka till 3-0 på straff redan efter 1.40(!!!), som tur var så läste vår målvakt för dagen Viktor E straffen lätt och räddade oss.
I och med Viktors räddning så fick vi vår första utvisning (blir det inte mål på en straff så blir det utvisning istället), det skulle komma fler under matchen...

Boxplayet gjorde vi riktigt bra och var täta nog för att inte Viktor skulle behöva göra för många räddningar.
Dock fick Viktor vara på tårna under stora delen av första halvan av period 1. Ingen av våra femmor klickade vidare bra under den tiden och Puma fick en hel del chanser.

Vi spelade upp oss och andra halvan av första perioden var det vi som hade de farligaste lägena.
Puma bör vara nöjda med sin målvakt då han på ett riktigt sprattelgubbe sätt räddade ett flertal bollar som borde gått in.
Vår andra utvisning för kvällen kom efter drygt 14 minuter. Även nu hade vi ett tajt försvar och Puma fick inte mycket utfört. Vi spelade ett sådant bra boxplay att speedkulan Robert Serholt kunde reducera till 1-2 efter pass av Viktor Arnell.
1-2 slutade även period 1.

Andra perioden var vår period.
Trots att vi fick vår tredje utvisning rätt tidigt, ca fjärde minuten, så hade vi inga större problem att hålla Pumaborna från målet och Viktor E tog allt annat.
Herrarna med piporna var t.o.m så vänliga att de till slut även visade ut en av motståndarna. Det tog då endast tre sekunder så hade vi kvitterat till 2-2 på det efterföljande frislaget. Johannes Serholt gjorde det, kyligt framspelad av David Johansson.

Efter 12 minuter så var det åter dags att ta ut en Puma spelare och minuten senare så drog Puma på sig ännu en onödig utvisning och vi hade spel 5 vs 3!
Vårt egna powerplay lämnade mycket att önska, får nog träna mer på det, men några få sekunder innan utvisade spelare nummer ett skulle få komma in på planen igen så gjorde Johannes sitt andra mål för dagen, åter framspelad av David.
Vi hade nu ledningen med 3-2 och dryga minuten kvar i powerplay, men det gav ingen utdelning. Klockan skulle behöva stå på 19.59 innan nästa mål gjordes, nu var det Daniel Wilhelmsson som lurade bort försvar och målvakt när han köksvägen tryckte in bollen. 4-2 var ett faktum och det var så andra perioden slutade.

Vi spelade riktigt bra i andra och borde kanske gjort än fler mål men sprattelgubben gjorde några extrema räddningar.

Period 3 blev som resten av matchen hade varit fast mer extrem.
Utvisning på oss efter 3 minuter, vår fjärde i matchen, återigen ett okej boxplay och dryga minuten in i utvisningen sprang en av de våra sig fri (kommer inte ihåg vem) men när han skulle avsluta fick han ett slag och straffen var självklar.
Tyvärr hade Wilhelmsson för dåligt med fart så när han fintat ner målvakten åt ena sidan så hann han inte runt för att lägga in bollen i öppen kasse utan målvakten hann först och tog bollen.
Det fyra mot fyra spel som sedan hände samt vår minuts powerplay var rätt händelselöst.
Hallen (Viktor Andersson) gjorde mål även denna matchen efter en fräck diagonalare från långt håll av Knutan och se där 5-2 efter 7.20!

40 sekunder senare var det reducerat, 5-3.
Det var nu 12 minuter kvar av matchen och det kändes ändå rätt säkert, inte för vi spelade i närheten så bra som i andra, men motståndarna hade inte vidare mycket farligt heller. De sprang mest över, i eller på vår målvakt, kan tänka mig Viktor E har en del blåmärken att visa upp nu.
13.54 blev det rätt nervöst när Puma snyggt styrde in 5-4.

Men det som helt förstörde matchen för oss var när domarna (helt rätt har jag fått höra sen) dömde ut en av våra spelare på en 5 minuters utvisning. Dock la de till ännu en utvisning på oss för protest, inte vidare konsekvent dömning där (var lite fram och tillbaks med det under matchen...).

5 vs 3 med mindre än 6 minuter kvar att spela med ställningen 5-4 så såg det tufft ut.
Vi klarade faktiskt 5 mot 3 läget riktigt bra och var nära att lura till oss ett mål när Malmberg och Robert dribblade sig igenom bakom motståndarnas mål.
Tyvärr är 5 minuters utvisningar jobbiga, trots om motståndarna gör mål så måste spelaren sitta alla de fem minuterna innan han kommer in, det var något vi fick uppleva...

16.24 var det kvitterat och sen gick det fort. 16.37 hade Puma ledningen med 6-5, båda målen satt stenhårt upp i krysset.

Det skulle dock dröja till 19.18 innan vi var fulltaliga igen och kunde på allvar försöka kvittera. Det var tyvärr för lite tid kvar och det slutade med att Puma fick gjort ett mål till i öppen kasse från eget mål, 19.59, det lär han inte lyckas med igen.

En tråkig onödig förlust som skulle kunna undvikits om vi hållt oss borta från utvisningsbåset, vi satt hela 15 minuter där denna matchen, nästan en period...
Trots bra boxplay så förlorar man mycket tid i anfall och när man möter lag som man är bättre än så är inte det någon bra idé.
Även om det inte alltid var våra spelares "fel" så ta till er detta och se till att hålla er inne på planen!

* Stort tack till Viktor E som ställde upp som målvakt och gjorde det bra.
* David gjorde 3 assist, jäkligt bra gjort på endast 5 mål framåt.
* Vi kan ju spela riktigt bra boxplay, detsamma gjorde vi mot Varberg, men det skall inte behövas göras så ofta!

Det är bara att gå vidare och se till att spela bättre nästa match!
Många matcher kvar så det är bara göra det vi gör bra och försöka dra ner på det vi gör mindre bra, logiskt eller hur :)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
David Johansson 1 0 3 0 3
Johannes Hidebring 1 2 0 0 2
Daniel Wilhelmsson 1 1 0 2 1
Robert Serholt 1 1 0 0 1
Viktor "Hallen" Andersson 1 1 0 0 1
Magnus Knutsson 1 0 1 0 1
Viktor Arnell 1 0 1 4 1
Daniel Serholt 1 0 0 0 0
Marcus Malmberg 1 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 2 0
Victor Eriksson 1 0 0 0 0
Viktor Hentilä 1 0 0 7 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

sön 16 okt 2011, 15:00 IBK Puma - Viskadalen IBK 6 - 11